IKO fortsätter att dra storpublik

Det blir en ny publikfest i Arena Oskarshamn ikväll.
– Det blir över 3 000 alla gånger, säger IK Oskarshamns kanslichef Martin Svenson.
Nyheter • Publicerad 29 oktober 2010
Mot Bofors kom 2 975 åskådare. Ikväll blir det en ny publikfest.
? Det blir över 3 000 åskådare alla gånger, säger IKO: kanslichef Martin Svenson.
Mot Bofors kom 2 975 åskådare. Ikväll blir det en ny publikfest. ? Det blir över 3 000 åskådare alla gånger, säger IKO: kanslichef Martin Svenson.Foto: Daniel Svensson

Intresset för IK Oskarshamn fortsätter att vara skyhögt. Den fantastiska säsongsinledningen har skapat ett jättestort intresse och i kväll mot Malmö blir det på nytt en publikfest.

– Vi har knappt ett 100-tal sittplatser kvar. Det är på de nedre sektionerna, men de lär också gå åt, säger Martin Svenson på torsdagseftermiddagen.

Det är också rekordmånga VIP-gäster innan matchen som ska äta, hela 150 stycken.

– Vi har inte varit över 100 tidigare under den här säsongen.

Publikökningen har också gett skjuts till att övriga försäljningar skjutit i höjden.

– I och med att det är mer folk så ökar ju också försäljningen i kiosker, barer och souvenirshopen. Vi märker verkligen av det här och det är helt fantastiskt, säger Martin Svenson.

Publiksnittet är över 2 500 och det budgeterade snittet över säsongen var på kring 1 800.

– Det ger givetvis välkomna tusenlappar. Vi får dock inte bli fartblinda. Det är många matcher kvar, men fortsätter det här vore det ju fantastiskt i vår.

Johnny Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.