Hockeyfeber - en vecka före derbyt mot Växjö

Det är hockeyfeber i Oskarshamn.
Med en hel vecka kvar till toppmötet IKO–Växjö är sittplatserna i princip slut.
– Jag har aldrig varit med om något liknande. Vi skulle nog kunna sälja 5 000 biljetter, säger klubbchefen Martin Svenson.
Nyheter • Publicerad 11 november 2010

IK Oskarshamns framfart i allsvenskan har skapat hockeyfeber. Publiksnittet ligger redan nu på rekordhöga 2 623 – och det lär stiga ytterligare nästa onsdag när Växjö Lakers kommer på besök.

– Sittplatserna är i princip redan slut. Det finns bara ett 90-tal kvar på de nedersta raderna, säger Martin Svenson, som aldrig varit med om något liknande.

– Jag skulle faktiskt rekommendera folk att köpa förköp även på ståplats för att vara säkra på att komma in.

Det kommer också att bli fullt på bortasektionen, då Växjö aviserat att omkring 300 Lakers-supportrar reser från Kronoberg till ostkusten.

Kan du garantera att det blir fullt (3 275)?

– Ja, det kan jag. Det blir garanterat lapp på luckan. Vi skulle nog kunna sälja 5 000 biljetter, om vi bara kunde ta in så mycket folk, säger Martin Svenson, som även säger att IKO tvingats tacka nej till många företag som velat ha platser på vip-våningen.

– Vi var inne på att hyra ytterligare någon lokal, men så blir det inte. Vi resonerar så, att det är bättre att vi kan ge de företag som kommer en bra service och en bra upplevelse än att det blir halvdant.

Det innevarande publikrekordet är bara knappt två veckor gammalt. Mot Malmö sökte sig 3 265 personer till Arena Oskarshamn.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.