Hattrick av Rehn när OAIK segrade

Oskarshamns AIK ångar på i toppen av division 2.
Mattias Rehn sköt hem tre nya poäng med säsongens andra hattrick.
Nyheter • Publicerad 7 juni 2012
Mattias Rehn gjorde, inför 495 åskådare, alla tre OAIK-målen i 3?0-segern mot Ljungby. OAIK leder nu en haltande tabell med tre poäng.
Mattias Rehn gjorde, inför 495 åskådare, alla tre OAIK-målen i 3?0-segern mot Ljungby. OAIK leder nu en haltande tabell med tre poäng.Foto: Roger Carlsson

Mattias Rehn gör mål i klump. Mönsteråssonen satte tre i premiären mot Tenhult. Sedan dess har det bara blivit en balja. Men det var innan toppmötet med Ljungby.

På nationaldagen var han den stora skillnaden mellan lagen.

? 1–0, 23:e minuten. ”Valle” (Pidré) slog ett inlägg till Peiman. Deras målvakt gjorde en jätteräddning och bollen hamnade hos mig. Det var bara att ta emot och lägga in den, säger Mattias Rehn.

? 2–0, 66:e. Peiman (Eliassi) slog en frispark som Eric (Persson) skarvade. Målvakten räddade och jag fick öppet mål.

? 3–0, 82:a. Niki (Avdyli) dribblade av sin back snyggt och passade till mig. Jag bredsidade in den.

Tre till synes enkla mål. Men Rehn vill inte veta av att ”vem som helst” hade kunnat gjort dem.

– Det kan se lätt ut, men det gäller att dyka upp där också. Visst är det lite tillfälligheter, men jag tror att det är lite skicklighet också.

Varför vann ni?

– Det var nog så enkelt att vi satte de chanser vi fick. Ljungby hade också chanser, men missade i stället, säger Rehn som toppar skytteligan i hela serien.

Matchen var sett över 90 minuter ganska jämn. OAIK tog dock över mer och mer i takt med att målen trillade in och vann till slut rättvist inför 495 åskådare.

– Jag är stolt över grabbarna i dag. Ljungby är bra organiserade och bättre än vad Karlskrona var förra matchen. Vi var lite i hissen i första. Jag tycker våra bänkspelare gjorde det väldigt bra när de kom in, säger tränaren Ola Petersson.

I och med segern toppar nu OAIK – som tillsammans med Ljungby var de enda lag som spelat i den nionde omgången – tabellen med tre poäng.

– Vi vet att vi kan slå alla lag i den här serien. Om alla bara tar sitt jobb så är det upp till oss själva hur långt det här ska räcka, säger Mattias Rehn.

För OAIK väntar nu ett serieuppehåll på tio dagar innan det är dags för bortamatch mot ytterligare en toppkollega, IK Tord.

På söndag väntar dock en riktig godbit för OAIK-spelarna. Då kommer Kalmar FF till Arena Oskarshamn för att spela en jubileumsmatch.

– Kalmar kommer med hela sin a-trupp, bortsett från Tobias Carlsson och Mats Solheim, som är långtidsskadade, säger OAIK:s Mats Svensson.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.