”En fantastisk upplevelse för publiken”

Toppmöte.
Fullsatt.
Och tre poäng?
– Det är väl det enda som fattas för att fullborda den här matchen. Jag är övertygad om att det kommer bli en fantastisk upplevelse för publiken, säger IKO-tränaren Lasse Ivarsson.
Nyheter • Publicerad 17 november 2010
I kväll blir det nytt publikrekord i Arena Oskarshamn. 3 275 personer kommer se derbyt mellan IKO och Växjö på plats. Enligt IKO:s Martin Svenson kunde det ha sålts uppemot 5 000 biljetter om hallen bara rymt så många.
I kväll blir det nytt publikrekord i Arena Oskarshamn. 3 275 personer kommer se derbyt mellan IKO och Växjö på plats. Enligt IKO:s Martin Svenson kunde det ha sålts uppemot 5 000 biljetter om hallen bara rymt så många.Foto: Daniel Svensson
Lasse Ivarsson ser fram emot en festkväll.
Lasse Ivarsson ser fram emot en festkväll.Foto: Per Hammenvik

Sällan eller aldrig har väl en enskild match varit så upphaussad som Smålandsderbyt och toppmötet i Arena Oskarshamn i kväll.

Sittplatserna är slutsålda och IKO:s klubbchef Martin Svenson har sagt att det skulle kunna ha sålts över 5 000 biljetter till matchen, bara det gått att ta in så många.

IKO-tränaren Lasse Ivarsson kan knappt vänta till det är dags:

– Det kan verkligen inte bli bättre, ja, det ska vara om vi tar tre poäng då, förstås. Det kommer bli en kanonmatch mellan två riktigt bra lag. Det lär bli offensiv hockey och massor av känslor. Det kommer bli en fantastisk upplevelse för publiken.

Mot Örebro var IKO:s taktik att hålla stjärnan Conny Strömberg i strama tyglar. Det gick sisådär. Strömberg gjorde fyra poäng och avgjorde matchen på egen hand.

– Ja, tyvärr bjöd vi Strömberg på alldeles för mycket ytor den gången.

Växjö har ett helt koppel skickliga nordamerikaner – hur stoppar ni dem?

– Vi måste se till att minimera deras tid med puck. De är skickliga, så vi måste sätta press på dem så de inte får dominera, som de kan göra.

Truppen är nu helt skadefri, vilket gör att Lasse Ivarsson har tillgång till massor av spelare.

– Andreas Valdix hade en ”droppe på näsan” för ett par dagar sedan, men är helt frisk nu.

IKO spelar på tre backpar och fyra kedjor. Utöver det sitter tre spelare på bänken, en på läktaren och tre är tillfälligt utlånade till Västervik.

– Det är en jävulsk konkurrens. Det känns så klart bra, samtidigt är det oerhört viktigt att jag som tränare ser till att alla känner delaktighet, att ingen halkar ut vid sidan. Dessutom går vi in i en mycket tuff period. Under december och januari kommer vi spela matcher hela tiden och då behövs det mycket spelare.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.