Ekroth däckad – av kyckling

OAIK-mittfältaren Oliver Ekroth har legat däckad i nästan en vecka.
Boven i dramat: en kycklingsallad.
Nyheter • Publicerad 28 juli 2012
Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Oliver Ekroth lär nog vänta innan han äter kyckling nästa gång.
Oliver Ekroth lär nog vänta innan han äter kyckling nästa gång.Foto: Roger Carlsson

Det var i lördags som Oliver Ekroth, 20, åt en kycklingsallad när han besökte Kalmar. Det skulle han inte ha gjort. På natten till söndagen vaknade han plötsligt och mådde allt annat än bra.

– Jag var heldäckad. Hade hög feber och kräktes hela tiden. Jag fick inte behålla något jag åt eller drack, säger Oliver Ekroth, som sedan bara blev sämre.

– Måndag, tisdag och onsdag sov jag bara. När jag vaknade så yrade jag. Det var läskigt.

Till slut var det så illa att han fick åka till Oskarshamns sjukhus. Där fick han dropp och läkarna tog en mängd olika prover för att lokalisera vad som orsakat sjukdomen.

– Jag har inte fått svar än, men det måste ha varit kycklingen. Jag blev ordentligt matförgiftad helt enkelt. Samtidigt har man ju hört historier där folk till och med blivit förlamade efter att ha ätit kyckling, så jag kanske hade lite tur att det inte var värre.

Livet börjar nu återgå till det normala för Oliver Ekroth. Han hoppas att han ska kunna vara tillbaka när Oskarshamns AIK återupptar jakten på en division 1-plats nästa söndag.

– Det känns mycket bättre nu, men jag har tappat mycket och måste börja kunna äta igen. Jag hoppas kunna börja träna på måndag och att jag kan vara med mot Assyriska i omstarten. Man är rejält sugen på att spela fotboll nu.

Oliver Ekroth

Ålder : 20.

Klubb : Oskarshamns AIK.

Position : Mittfältare.

Moderklubb : Rödsle BK.

Kuriosa : Är del av Oskarshamns kanske profilstarkaste idrottsfamilj. Pappa Peters IKO-tröja hänger i taket i Arena Oskarshamn, mamma Yvonne är förbundskapten för F16-landslaget och storasyster Petronella spelare allsvensk fotboll för Jitex.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.