Decimerat Högsby föll i kvalpremiären

En man mindre i över en timme.
Det blev för tufft för Högsby i kvalpremiären.
– Hade vi fått ha fullt lag på planen hade vi nog rett ut det här, säger tränaren Erik Johansson.
Nyheter • Publicerad 10 oktober 2011
Växjös Roberto Secka var planens bästa spelare. Här är han framme och oroar Högsbys högerback Kalle Furuskog och målvakt Fredrik Karlsson. Till slut vann gästerna vann kvalpremiären med matchens enda mål.
Växjös Roberto Secka var planens bästa spelare. Här är han framme och oroar Högsbys högerback Kalle Furuskog och målvakt Fredrik Karlsson. Till slut vann gästerna vann kvalpremiären med matchens enda mål.Foto: Daniel Svensson
Oskarshamnssonen Karl-Johan Tern gjorde en bra försvarsinsats i ett defensivt Växjö BK.
Oskarshamnssonen Karl-Johan Tern gjorde en bra försvarsinsats i ett defensivt Växjö BK.Foto: Daniel Svensson

Högsbyförsvararen John Hansson hade ett par jobbiga minuter i mitten av första halvlek. Först fick han ett gult kort för att han slängde i väg bollen i den 28:e minuten. Två minuter senare fick han sitt andra gula, och blev därmed utvisad, när han gick tufft in i en duell med en Växjöspelare.

– Det andra gula är inget att säga om, men det första när han slänger bollen tycker jag är fel. Det händer 17 gånger i varje fotbollsmatch och hade gott räckt med en tillsägelse, säger Erik Johansson.

Tio minuter innan utvisningen hade Växjö tagit ledningen med 1–0 efter en lång radda Högsbymisstag. Misstagskavalkaden började med att William Vitikainen tappade bollen och slutade med att Daniel Melzén halkade, just innan Växjös skicklige anfallare Roberto Secka skickade in bollen bakom Fredrik Karlsson.

Högsby stod trots utvisningen upp bra och skapade ett par bra chanser på skott utifrån innan paus. Det märktes inte särskit mycket att gästerna var en man mer. Andra halvlek blev ett enda långt ställningskrig utan tillstymmelse till skönspel. Växjö, som kommer från Oskarshamns AIK:s division 3-serie, var inte särskilt intresserat av annat än att försvara sin 1–0-ledning och gjorde det bra. Högsbys anfallsförsök tog allt som oftast stopp innan de ens nådde straffområdet.

– Det var väl knappt en målchans i hela andra halvlek. Självklart hade det varit skönt att få med sig åtminstone en poäng härifrån, det känns tungt nu, säger Erik Johansson, som tycker att utvisningen avgjorde.

– Hade vi fått ha fullt lag på planen hade vi nog rett ut det här. Det är klart att det påverkar väldigt mycket att spela med en man mindre under så lång tid.

Han var dock inte särskilt imponerad av motståndet.

– Det var absolut inget övermärkigt motstånd. Nu ser vi att vi hänger med. Visserligen får de väl självförtroende av att slå oss, men jag tror inte Växjö vinner två matcher till i det här kvalet. Vinner vi våra två återstående matcher så har vi en bra chans att gå upp.

I den andra matchen i kvalet, där endast segraren är klar för division 3, besegrade Asarum Hvetlanda Gif med 3–1.

Fotboll, kval till division 3

Högsby 0 (0)

Växjö BK 1 (1)

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.