Annons

Davidsson: "Spelar inte så stor roll om de buar"

Hyllad guldhjälte för Piraterna i fjol.
Nu vill Jonas Davidsson inget hellre än att sänka sin gamla klubb
Nyheter • Publicerad 1 maj 2012
Förra året under guldfirandet.
Förra året under guldfirandet.Foto: Micke Fransson / SCANPIX /
Dackarnas nyförvärv Jonas Davidsson gifte sig i lördags. En uppladdning som han hoppas ska leda till seger mot Piraterna.
Dackarnas nyförvärv Jonas Davidsson gifte sig i lördags. En uppladdning som han hoppas ska leda till seger mot Piraterna.Foto: Roger Carlsson

Ni kan historien vid det här laget. Motalasonen Jonas Davidsson kom inte överens med Piraterna om nytt kontrakt. Det blev en soppa i media och Davidsson hamnade i Dackarna.

Om det var Piraterna som blåste Davidsson den gången så får 27-åringen chans till revansch direkt i premiären. I dag åker han premiär på hemmaplan, men tävlar för bortalaget.

Annons

– Det känns bra att möta Piraterna. Jag kan ju banan och eftersom att det är premiär har de inte hunnit åka in sig på banan, säger Davidsson.

Hur tror du att du kommer bli mottagen?

– Jag tror inte det blir några konstigheter. Även om de buar så spelar det inte så stor roll. När man kör i Polen blir man alltid utbuad på bortaplan. Då är det 15 000-20 000 som buar här är det bara ett par tusen så det klarar jag nog. Men jag tror inte det kommer bli något buande.

Davidsson bor i Motala, men har inte fått höra så mycket snack, de som pratar med honom tar ofta hans försvar. I vilket fall så ska han se till att lyfta Dackarna i premiären. Dackarnas lagledare Mikael Karlsson ser honom som en nyckelförare.

– Vi kommer dra nytta av hans kunskap om banan. Jag är säker att han kommer dra ett tungt lass i depån och dela med sig av tips. Samtidigt får vi inte ha övermänskliga krav på honom. Det är en stor match med mycket känslor för honom, säger Karlsson.

Den 25 match råkade han ut för en otäck olycka i Polen. Han blev rejält mörbultad och bröt flera revben.

– Jag vilade inte tillräckligt länge och det var kanske dumt. Jag har inte ont när jag kör, men det gör ont dagen efter.

Han tror hårt årets lagbygge och ser goda chanser till poäng i den tuffa premiären.

– Många i laget har visat riktigt bra form. Det kommer vara dagsform som avgör, säger Davidsson som laddade upp inför premiären med att gifta sig.

– Ja, men det var en lugn tillställning. Vi hade inte berättat för någon utan skulle bara ha dop egentligen.

Annons

I dag tränar han med sin bror Daniel i Målilla för att komma så väl förberedd som möjligt till i morgon.

– Vi kommer vinna med två-fyra poäng, lovar den nygifte Motalasonen.

Johnny Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons