Dansk dynamit - Dackarnas segervapen

Nicki Pedersen och Mikkel Bech Jensen.
Det var Dackarnas hjältar i Norrköping.
Nyheter • Publicerad 14 maj 2014
Nicki Pedersen (gul huva) och Mikkel Bech Jensen (vit huva) kör här in en femetta i det nionde heatet. Danskduon imponerade stort genom hela matchen och blev matchvinnare när Dackarna tog andra raka segern.
Nicki Pedersen (gul huva) och Mikkel Bech Jensen (vit huva) kör här in en femetta i det nionde heatet. Danskduon imponerade stort genom hela matchen och blev matchvinnare när Dackarna tog andra raka segern.Foto: Pic-Agency Sweden

Matchen på ICA Maxi Arena i Norrköping fick tråkigast tänkbara start. I kvällens första heat, i första kurvan, blev det för tajt. Vargarnas Daniel Davidsson gick omkull och Martin Vaculik hade ingenstans att ta vägen utan körde på sin lagkamrat. Davidsson fick föras med ambulans till sjukhus med två benbrott.

– Jättetråkigt det som händer, men det påverkar inte oss så mycket. Han var vid medvetande och det var skönt att se, säger Dackarnas sportchef Mikael Karlsson.

Matchen blev förskjuten runt en halvtimme, men sen blev det en speedwaymatch som innehöll det mesta.

Svettiga omkörningar, uteslutningar till höger och vänster och lagen turades om att vara i ledningen.

När krutröken hade lagt sig var det en viss dansk som hade visat Dackevägen till seger.

– På papperet är de ett bättre lag, men vi jobbar tillsammans på ett bättre sätt, säger Nicki Pedersen.

Han plockade själv 14+1 poäng. Han tappade inte en enda poäng på sina fem första heat. I nomineringsheatet blev han utesluten efter en incident med Adrian Miedzinski.

– Jag skulle ha tagit fullt i kväll, men det viktigaste var att laget vann.

Han har nu visat vägen och sett till att Dackarna inlett säsongen med två raka segrar.

Du är värvad för att leda Dackarna i år - hur skön är den här inledningen på serien?

– Det är oerhört skönt. Nu har det funkat bra för mig och jag har kunnat pusha de andra i laget och hjälpa dem. Det är värre när det går tungt för en själv och man ska vara den som leder laget.

Pedersen var den stora segerorganisatören, men landsmannen Mikkel Bech Jensen var utropstecknet i sin Dackedebut med 10+2 poäng.

– Han var precis så bra som vi hade hoppats på. Han gav allt i varje heat och gör en kanonmatch, berömmer Dackarnas lagledare Jerker Eriksson som njöt efter andra raka segern.

– Trots att vi har skador som stör så har vi gjort en sådan här inledning på säsongen, det känns fruktansvärt skönt. Nu kan vi jobba vidare utan att känna någon stress.

Speedway, elitserien

Vargarna 42 (28)

Dackarna 45 (32)

Vargarna:

1. Martin Vaculik 4+1

2. Daniel Davidsson 0

3. Peter Kildemand 11

4. Artem Laguta 1

5. Adrian Miedzinski 9

6. Pontus Aspgren 11+2

7. Ricky Kling 6

Dackarna:

1. Mikkel Bech Jensen 10+2

2. Riders replacement

3. Nicki Pedersen 14+1

4. Krzysztof Buczkowski 4

5. Joonas Kylmäkorpi 3+2

6. Robin Aspegren 7

7. Dennis Andersson 7+1

Johnny Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.