Dackarna krossade Västervik

Den svenska juniorplatsen har varit Dackarnas akilleshäl.
Lösningen?
En 18-årig värmlänning.
Nyheter • Publicerad 18 juli 2012
Nyförvärvet Victor Palovaara visade direkt att han blir en förstärkning för Dackarna. Den 18-årige värmlänningen tog fem poäng när Dackarna krossade Västervik med 55-35 i derbyt.
Nyförvärvet Victor Palovaara visade direkt att han blir en förstärkning för Dackarna. Den 18-årige värmlänningen tog fem poäng när Dackarna krossade Västervik med 55-35 i derbyt.Foto: Mikael Algotsson

Dackarna fullkomligen krossade länsrivalen Västervik i derbyt på Stena Arena på tisdagskvällen. De dryga 4 100 personerna på läktarna fick se Målillalaget göra allt bättre.

Stora segerorganisatörer var fullpoängarna Andreas Jonsson (15 poäng) och Darcy Ward (14+1), men hela laget bidrog till segern den här kylslagna sommarkvällen.

Inte minst Dackarnadebutanten Victor Palovaara. Tidigare under säsongen har Dackanas svenska juniorer, Joel Larsson och Tim Gudmundssom, tagit fyra rena poäng – tillsammans.

Mot Västervik körde Palovaara ensam in fem.

– Jag var väldigt nervös innan matchen och det höll i sig under första heatet. Jag låg trea, men fick res och kom sist, säger 18-åringen från Värmland, som dock visade klass under resten av matchen.

En enpoängare och två tvåpoängare fick han ihop till slut.

Du har bytt bottenlaget Valsarna mot topplaget Dackarna – skillnaden?

– Här förstår jag vad lagkamraterna säger...haha. För mig är det jättenyttigt att köra med de förarna vi har. Nästan alla är ju världsförare och de försöker hjälpa mig så mycket de kan. Vi är tre juniorer här som slåss om en plats, det är stimulerande.

Inför säsongen hade Palovaara mycket hjälp av höjdhopparlegendaren Stefan Holm.

– Stefan är min mentala coach, men det var mer innan säsongen som jag pratade med honom. Det är mest självförtroendet det handlar om och jag tycker det har blivit bättre, jag tror på mig själv nu.

Dackarnas lagledare Jerker Eriksson:

– Victor var säkert lite nervös och kan ännu bättre än så här. Men han tog ju fasen mer poäng på en match än vad de andra juniorerna tagit på hela säsongen.

Inför matchen satte lagledningen press på Jonas Davidsson och ville se tuffare körning. Han tog 4+2, sämst i hela laget.

– Men jag ger Jonas godkänt i dag. När alla förare kör så bra kan inte alla ta många poäng, säger den andre lagledaren, Mikael Karlsson.

Med tanke på att ingen föll ur ramen i derbyt och att en hel radda förare står och stampar vid sidan av, så lär det bli tuffa laguttagningar framöver.

– Vi har ju Patryk Dudek som snart är tillbaka och en Tai Woffinden som vill in i laget, det är angenäma problem för oss, säger Jerker Eriksson.

Linus Eklöf gjorde för andra matchen i rad en bra insats och körde in 5+2 poäng.

– Det hade känts fel att plocka in Artur Mroczka, och Linus visade ju i kväll att vi gjorde rätt, säger Eriksson.

I tabellen har det delat sig rejält. Vetlanda (21 poäng), Dackarna (19) och Piraterna (16) har ryckt i från de andra lagen rejält. Mellan trean Piraterna och fyran Indianerna skiljer hela åtta poäng.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.