Craftstaden jagar polacker och samarbetar med Fliseryd

Som OT tidigare avslöjat inleder Craftstaden och Fliseryd IBK ett samarbete. Dessutom har Craftstaden tagit en första kontakt för att värva landslagsmeriterade polacker.
Nyheter • Publicerad 17 juni 2010
Robert ?Röding? Nilsson kommer att träna Craftstaden.
Robert ?Röding? Nilsson kommer att träna Craftstaden.Foto: Per Hammenvik

– Jag har pratat med Oliver Wronski. Han är assisterande förbundskapten i Polen och det är genom honom vi tagit kontakten, säger Moreno Kodelja i Craftstaden.

Craftstadens materialare, Magnus Sjöö, är även materialare för Polens landslag och det var så intresset tog fart.

– Han såg flera spelare med potential och det är så vårt intresse uppkommit, säger Kodelja.

Det är dock inte troligt att några spelare dyker upp redan i höst.

– Vi har inte den ekonomin och inte heller något jobb att erbjuda dem. Däremot är detta någonting vi hoppas på för framtiden.

Mer innebandynytt är att Craftstaden inleder ett samarbete med Fliseryds IBK. Hur samarbetet ska fungera är dock inte helt klart i dagsläget.

– Det känns som ett självklart val och vi tror att det gynnar båda klubbarna. Vi hoppas med att kunna inleda samarbete med flera klubbar i regionen.

I och med samarbetet lämnar Robert ”Röding” Nilsson tränarsysslan i Fliseryd och kommer tillsammans med Royne Tvingsell och Mikael Thorn ha hand om A-laget i Craftstaden.

Johnny Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.