Blekt OAIK kryssade i vårepilogen

En lysande vårsäsong fick ett tråkigt slut.
– Vi måste vinna en sådan här match om vi ska vinna serien, säger Oskarshamns AIK:s tvåmålsskytt Peiman Eliassi.
Nyheter • Publicerad 26 juni 2012
OAIK-bänken hade synpunkter på domaren och fick en tillsägelse i andra halvleken.
OAIK-bänken hade synpunkter på domaren och fick en tillsägelse i andra halvleken.Foto: Roger Carlsson
Oliver Ekroth blev inbytt i halvtid och gjorde ett piggt inhopp.
Oliver Ekroth blev inbytt i halvtid och gjorde ett piggt inhopp.Foto: Roger Carlsson
Tim Johansson och Oskarshamns AIK kom inte upp i normal standard i mötet mot bottenlaget Assyriska. Matchen slutade 2?2 efter att gästerna haft ledningen två gånger om.
Tim Johansson och Oskarshamns AIK kom inte upp i normal standard i mötet mot bottenlaget Assyriska. Matchen slutade 2?2 efter att gästerna haft ledningen två gånger om.Foto: Roger Carlsson

Hade Oskarshamns AIK vunnit måndagskvällen hade de gått upp i serieledning inför sommaruppehållet. Istället blev det ett bottennapp på Arena Oskarshamn där regnet vräkte ner.

– Det här är, tillsammans med matchen mot Lindsdal, vår sämsta match under säsongen, säger en rejält besviken Peiman Eliassi efter slutsignalen.

Han var en av få som levererade under 90 minuter i hemmalaget. Det vägvinnande höga bolltempot var bortblåst och massvis av felpass ackompanjerat av alldeles för omständigt spel gjorde att gästerna kunde förstöra OAIK:s anfallspel.

– Vi kan inte underskatta sådana här tekniska spelare som vi gjorde i dag. Det känns riktigt tungt, säger Eliassi.

Assyriska gjorde 1–0 efter 20 minuter efter en fin nick på hörna av Vedran Dakic. Knappt tio minuter senare gjorde Peiman Eliassi ett drömmål på det som var hemmalagets enda riktiga målchans under första 45 minuterna. Han drog till på en frispark från 30 meter.

En ytterskruv runt muren och stenhårt i mål vid första stolpen.

– Målvakten hade förväntat sig att jag skulle skruva den runt andra sidan av muren.

I andra halvleken lyfte hemmalaget upp spelet rejält. Bättre tempo, men alldeles för omständigt.

Johan Törnström rev ner en Assyriska spelare efter 64 minuters spel och domaren blåste för straff. OAIK-bekantingen Arsim Gashi placerade säkert in 2–1-målet vid ena stolpen.

Törnströms kulle dock ta revansch på sig själv. Knappt tio minuter senare slog han en perfekt boll på djupet till Peiman Eliassi. Han skar in från högerkanten och placerade in 2–2-målet.

Sedan skapade OAIK fyra-fem riktigt vassa chanser att avgöra matchen. Allra närmast var Oliver Ekroth med en nick som en Assyriska-spelare rensade bort på mållinjen.

– Det känns tungt att göra två mål och ändå inte vinna. Vi måste vinna en sådan här match om vi ska vinna serien, säger Eliassi.

Ola Petersson var besviken, men sansad i sin analys av matchen.

– Vi skapar inte en målchans i första halvlek. Det blir bättre i andra och vi kommer stundtals upp i normal standard. Vi har flera klara chanser och ska man se på det logist borde vi vunnit.

För OAIK väntar Smålandscupen på måndag innan laget går på sommarvila. Nästa seriematch är inte förrän 5 augusti borta mot Assyriska.

Fotboll, division 2

Oskarshamns AIK 2 (1)

Assyriska 2 (1)

OAIK: Peiman Eliassi 2

Johnny Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.