Axeloperation tvingar Anton Persson att vila

En krånglande axel förstörde slutet på Anton Perssons säsong.
Nu har IK Oskarshamns-spelaren opererat den och siktar på att vara tillbaka till seriepremiären.
Nyheter • Publicerad 24 juni 2010
Anton Persson hade problem med att högeraxel hoppade ur led flera gånger förra säsongen. Nu har han opererat den och hoppas vara spelklar till seriepremiären.
Anton Persson hade problem med att högeraxel hoppade ur led flera gånger förra säsongen. Nu har han opererat den och hoppas vara spelklar till seriepremiären.Foto: Per Hammenvik

– Jag opererade mig för två veckor sedan och har precis tagit bort stygnen, säger Persson, som får gå med axeln i mitella för tillfället.

– Jag har inte tränat någonting de senaste två veckorna. Nu hoppas jag att kunna köra igång så smått.

Rehabiliteringen väntas ta tre månader. Det innebär att början av säsongen är i fara för centern.

– Det är givetvis individuellt hur lång tid rehabiliteringen kommer att ta. Jag hoppas att kunna gå på is i början på augusti. Problemet är ju närkampsspelet.

Axeln hoppade ur led flera gånger föregående säsong. Förhoppningsvis gör operationen att han ska slippa problemet framöver.

– Det är omöjligt att säga, men det känns rätt att ha gjort operationen nu istället för att chansa och tvingas göra den i höst och missa hela säsongen. Jag har varit uppe hos en expert på axelskador i Gävle. Enligt honom så är chanserna goda att komma tillbaka utan problem. Jag ska se till att göra allt jag kan för att bygga upp axeln.

Johnny Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.