Wickman bjöd på sig själv

Det var två spelvana och uppspelta herrar, Putte Wickman och Bengan Jansson, som gästade Oskarshamn på lördagen.
Oskarshamn • Publicerad 17 november 2003
Putte Wickman bjöd tillsammans med Bengan Jansson, Oskarshamns storband och Transfer
Putte Wickman bjöd tillsammans med Bengan Jansson, Oskarshamns storband och TransferFoto: 

Bortåt 700 personer kom till konserthallen i Forum för att se musikanterna Wickman och Jansson, Oskarshamns storband, Transfer singers och Cirkör event.

Ljusglimtar i november var namnet på den flera timmar långa showen. Eftersom showen var en del av den pågående ljusfestivalen i Oskarshamn hade storbandet dagen till ära döpt om sig till Oskarshamn - i ljus - Big Band.

I Forums foajé bjöds det också på underhållning före föreställningarna och under pauserna. Teatersällskapets ungdomar i ALV-gruppen bjöd på glimtar ur Astrid Lindgrens digra produktion. Här fanns bland annat både Pippi och Karlsson på taket.

Konserten inleddes med ett bildspel av Oskarshamnsfotografen Peter Gerdehag. Annina Savolainen ackompanjerade på piano och fiol till bilderna.

Efter bilderna var det dags för Cirkör Event att ta över scenen med en eldig show, bokstavligt talat.

Innan paus äntrade sedan Bengan Jansson och Putte Wickman scenen. Var för sig och tillsammans bjöd de bland annat på stycken av Allan Edwall, dragspelskungen Erik Frank och klarinettkungarna Bennie Goodman och Artie Shaw.

De spexade, bjöd på sig själva och retades med varandra på ett skämtsamt sätt.

Efter pausen öppnade storbandet med en i sammanhanget given låt, Stad i ljus. Nästan lika given var This could be the start of something big. Transfer singers kom in och sjöng några klassiska jazznummer och i den pampiga avslutningen var alla med, inklusive Putte Wickman och Bengan Jansson.

Håkan Carlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.