Vitterhetsakademien kräver att crossbanan stängs

Vitterhetsakademien kräver nu att motocrossbanan i Oskarshamn stängs tills bullerproblemen lösts.
Oskarshamn • Publicerad 2 juli 2012

Vitterhetsakademien, som äger och driver Stensjö by, överklagar nu för tredje gången samhällsbyggnadsnämndens beslut om crossbanan.

– Vitterhetsakademien har vid två tidigare överklaganden efterfrågat handlingsplan som beskriver hur och när bullret från motorbanan ska uppfylla nationellt fastställda bullerkrav. Den handlingsplan som lagts fram ger inga svar på hur eller när bullret ska minska. Samma frågor har funnits sedan Vitterhetsakademien väckte frågan 2005, påpekar Vitterhetsakademien i sitt överklagande.

Vitterhetsakademien hävdar också att det i praktiken inte gjorts några konkreta åtgärder för att minska bullret under de sju år som gått sedan frågan väcktes.

Därför kräver nu Vitterhetsakademien att banan stängs tills verksamheten uppfyller de nationella riktlinjerna för buller.

Håkan Carlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.