Vissjungande Ö-barna på Fredriksberg

Janne Schaffer och Björn J:son Lindh, Lasse Tennander och Ö-barna spelar på Fredriksbergs herrgårds musikkaféer i sommar.
Oskarshamn • Publicerad 20 april 2011
När Janne Schaffer och Björn J:son Lindh spelade på Fredriksbergs herrgård förra sommaren var stämningen hög i publiken.
När Janne Schaffer och Björn J:son Lindh spelade på Fredriksbergs herrgård förra sommaren var stämningen hög i publiken.Foto: Per Hammenvik

– Janne Schaffer var här förra året och det blev en höjdarkväll, säger Fredriksbergs husfru Eva-Lott Harrysson, som på tisdagen avslöjade namnen på sommarens artister.

Musikkvällarna på herrgården är sommartradition och precis som förra året är det uppehåll under nästan hela juli.

– Det kommer inte tillräckligt med folk de veckorna. Jag tror att det är mest oskarshamnare som kommer på musikkvällarna, turisterna har vi inte riktigt lyckats få hit, säger Eva-Lott Harrysson.

Kaféet med hembakt är dock öppet på eftermiddagarna från den 20 juli, onsdag till söndag.

– Guidning av herrgården blir det en gång om dagen och på helgerna förekommer alltid någon överraskning under guidningen, berättar Eva-Lott Harrysson.

Vilken sorts överraskning?

– Det säger jag inte för då blir det ingen överraskning.

På sommarens första musikkafé är det jazzkväll med The Eminent East Coast Dixie Stompers och på sista kaféet uppträder Lifvens från Hultsfred.

Medarrangörer till musikkvällarna är Länsmusiken, Oskarshamns kommun och Fredriksbergs herrgårdskök.

Helena Strömblad
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.