Våldsam krock på väg 23

Två personer var inblandade i en våldsam krock i höjd med Svalliden på måndagseftermiddagen.
Båda hade änglavakt.
Oskarshamn • Publicerad 6 maj 2003

- Ja, det måste man säga, med tanke på omständigheterna. Det var en kraftig kollision, fordonen blev ordentlig demolerade, säger vakthavande befäl i länet, Reine Johansson.

Olyckan inträffade under rusningstrafiken på sena eftermiddagen, i korsningen Trattvägen och riksväg 23 i höjd med Svalliden. I bilarna färdades två ensamma personer, en kvinna i 30-årsåldern och en 19-årig man. Olyckan inträffade när kvinnan skulle svänga vänster. Hon kolliderade med mannen, som färdades i riktning in mot Oskarshamn.

- Hennes bil flög i väg 20-25 meter vid kollisionen, säger Reine Johansson.

Ådrog sig nyckelbensbrott

Ingen av de båda skadades allvarligt vid olyckan. Kvinnan ådrog sig bland annat nyckelbensbrott. Hon klagade också över smärtor i höften. Mannen fick skärskador och klagade på smärtor i ryggen. Både fördes i ambulans till sjukhuset i Oskarshamn.

Räddningstjänsten larmades också till olycksplatsen. Till en början befarade man att röken från mannens bil berodde på brand, men så var inte fallet, utan den berodde på vattenånga.

Brandkåren fick sanera olycksplatsen från bensin som läckt ut från bilarna.

I samband med räddnings- och saneringsarbetet dirigerades trafiken förbi olycksplatsen via Trattvägen och sjukhusområdet.

Liselotte Lindén
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.