Trottoarerna måste bli säkra

Att cyklister använder trottoaren på Köpmangatan vid äldreboendet Pilen orsakar fara för personer med nedsatt syn och rörelseförmåga, det menar Oskarshamns Handikappkommitté.
Oskarshamn • Publicerad 26 november 2010

I en skrivelse till kommunens handikappråd kräver Oskarshamns Handikappkommitté att cyklister förbjuds att cykla på trottoaren och högersidan av Köpmangatan intill äldreboendet Pilen och in mot centrum. Handikappkommittén har fått många klagomål om att personer cyklar i hög fart vilket resulterar i att gående blir påkörda.

I en annan skrivelse till kommunens handikappråd kräver Synskadades Riksförbund i Oskarshamn att grenar och hinder på trottoarer och gångvägar tas bort. Blomarrangemang och trottoarpratare kan ställa till problem och kommunen måste vidta åtgärder för att göra trottoarerna säkra, menar SRF Oskarshamn.

Sofia Denzler
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.