Telefonförsäljare gick över gränsen mot par

– Vi kommer aldrig att bli kund hos Fortum efter det här. Och min ovilja mot telefonsäljare i allmänhet har också ökat, säger Mikael Karlsson.
Oskarshamn • Publicerad 17 november 2010

Telefonförsäljarna gör oftast bara sitt jobb. Men den Facewaysäljare som ville att Maud och Mikael Karlsson i Påskallavik skulle binda sitt elavtal hos Fortum gick över gränsen.

Familjen har varit kunder hos elbolaget Kraft och Kultur i åtta års tid. Men det höll inte telefonsäljaren med om, han hävdade att de var kunder hos Fortum och att det nu var hög tid att binda avtalet.

– Min slutsats är ganska enkel. Säljaren försökte helt enkelt få min sambo att ingå ett avtal genom att lura sig till detta, säger Mikael Karlsson.

På Fortum tycker man historien är märklig, men man är klart irriterade över att få badwill genom dåligt säljarbete hos ett företag man har avtal med.

– Nej, så ska ju inte en säljare jobba, konstaterar kommunikationschefen Anna Lidberg.

Telemarketingföretaget Faceways verksamhetschef Peter Lihnell gillar inte alls det som hänt.

– Vi försöket hålla kvalité i vårt jobb, jag ska ta itu med det här genast. Det är inte bra för våra affärer om våra kunder bli missnöjda och Fortum är en bra kund för oss.

Loe Önnered
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.