Tankbilssläp från AGA orsakade stort gaslarm

Stort gaslarm drogs på onsdagseftermiddagen i Oskarshamn sedan en misstänkt gasläcka i ett tankbilssläp från AGA upptäckts intill tekniska kontoret.
Oskarshamn • Publicerad 13 april 2011
Det var det här tankbilssläpet som orsakade storlarmet i Oskarshamn.
Det var det här tankbilssläpet som orsakade storlarmet i Oskarshamn.Foto: Roger Carlsson

Förutom räddningstjänsten i Oskarshamn kallades även stationerna i Kristdala och Simpevarp till platsen, men det visade sig ganska snart att det var ett ofarligt utsläpp.

Tankbilssläpet var tomt, men trycket i tanken gjorde att säkerhetsventiler utlöstes och ett moln av kolsyra strömmade ut.

När tankbilschauffören kom till platsen för att hämta släpet möttes han av räddningstjänsten och kunde förklara hur det stod till och att allt fungerat som det ska.

– Vi får vara tacksamma för att det inte var något allvarligt, konstaterade insatsledaren vid räddningstjänsten i Oskarshamn, Roger Nilsson och drog en lättnadens suck.

Magnus Ihse
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.