Studentfirande med regn i luften

Ett lätt regn mötte Oscarsgymnasiet och friskolan Etecs avgångsklasser när de sprang ut för att möta sina anhöriga på Kikeboplanen.
– Typiskt att det skulle börja regna, annars är det en fantastisk dag, sa Victor Lundqvist, student från Industriprogrammet.
Oskarshamn • Publicerad 12 juni 2010
? Vi har haft en härlig dag och nu blir det fin kväll också. Victor Lindqvist var glad när han blev uppvaktad av sina anhöriga på Kikeboplanen.
? Vi har haft en härlig dag och nu blir det fin kväll också. Victor Lindqvist var glad när han blev uppvaktad av sina anhöriga på Kikeboplanen.Foto: Daniel Svensson
Tar man studenten får man vara beredd på att få alla möjliga grejer runt halsen.
Tar man studenten får man vara beredd på att få alla möjliga grejer runt halsen.Foto: Daniel Svensson
När studenterna efter en marsch till fots tog plats i fordonen hade många samlats inne i stan för att glädjas med de jublande ungdomarna.
När studenterna efter en marsch till fots tog plats i fordonen hade många samlats inne i stan för att glädjas med de jublande ungdomarna.Foto: Daniel Svensson
Vi har tagit studenten. Under några på fredagseftermiddagen jublades det i centrala Oskarshamn då fordonskortegen drog fram genom stan.
Vi har tagit studenten. Under några på fredagseftermiddagen jublades det i centrala Oskarshamn då fordonskortegen drog fram genom stan.Foto: Daniel Svensson
Efter utspringet åkte de nybakade studenterna i en kortege genom stan och från lastbilsflak, kärror och andra fordon jublades det under hela eftermiddagen.
Efter utspringet åkte de nybakade studenterna i en kortege genom stan och från lastbilsflak, kärror och andra fordon jublades det under hela eftermiddagen.Foto: Daniel Svensson
Jessica Rundström var en många studenter som i ett lätt regn tog emot sina anhöriga. Jessica lovade att det skulle festas hela kvällen.
Jessica Rundström var en många studenter som i ett lätt regn tog emot sina anhöriga. Jessica lovade att det skulle festas hela kvällen.Foto: Daniel Svensson
Elly Linjegren Rönn var beredd med kameran när barnbarnet Christoffer Rönn mötte sina anhöriga.
Elly Linjegren Rönn var beredd med kameran när barnbarnet Christoffer Rönn mötte sina anhöriga.Foto: Daniel Svensson

Årets studentfirande på Oscarsgymnasiet inleddes redan på förmiddagen med mindre, klassvisa samlingar innan alla åt lunch tillsammans. En konsert ingick också i programmet.

Prick klockan 14 började sedan studenterna samlas utanför en av skolans entrédörrar. Under tiden höll gymnasiechef Anne-Marie Lotsengård ett kort tal:

– Vi är glada över att vi har fått låna era ungdomar i tre år. Nu önskar vi de lycka till i framtiden, sa hon.

På Kikeboplanen togs sedan de nybakade studenterna emot av anhöriga och andra som ville uppvakta.

Jessica Rundström var en av de första som togs emot med blommor och presenter.

– En helt underbar dag, nu blir det fest hela kvällen, utbrast Jessica.

Victor Lundqvist som gick ut industriprogrammet var glad men samlad när han blev omkramad:

– Vi har haft en jättefin dag och det är trist att det ska regna, men det får man stå ut med, sa Victor, glad att ha ordnat sommarjobb.

– Jag har två jobb, sedan får vi se vad det blir till hösten. Men nu ska vi i alla fall ha rolig, det är vi värda.

Studenterna marscherade sedan till Brädholmen där de hämtades upp av olika fordon för den traditionella kortegen genom stan. Och från lastbilsflak, vagnar och andra öppna fordon jublades det under hela eftermiddagen.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.