Stororder till Press & Plåt

Oskarshamns Press & Plåtindustri AB har lyckats ta hem en stororder från Volvo Powertrain, värd mellan 20 och 25 miljoner kronor.
Oskarshamn • Publicerad 24 november 2010

– Vi är mycket glada. Ordern skapar inga nya jobb men den tryggar anställningarna för vår personal i Oskarshamn och det är värt väldigt mycket, säger företagets personalchef Michael J Gross.

Ordern gäller ett kontrakt på fyra år och avser förstärkningsplåt till Volvolastbilarnas motorblock. Årsvolymen kommer att ligga på runt 200?000 plåtar.

För Press och Plåtindustri innebär uppgörelsen med Volvo att företaget måste investera i nya maskiner och verktyg. Kostnaden för de automatiseringar som ska ske i verkstaden väntas uppgå till cirka tio miljoner kronor.

– För att klara ordern behöver vi modernisera verkstaden och det här är ett stort projekt som vi nu ger högsta prioritet. Produktionen ska vara i?gång efter semestern nästa år och till dess måste allt vara klart, säger Michael J Gross.

Press & Plåtindustri AB tog hem ordern i konkurrens med flera verkstäder i Europa. För Oskarshamnsföretaget blev det också tredje gillt då man två gånger tidigare, 2003 och 2008, lämnat offerter på liknande jobb till Volvo.

Press & Plåtindustri ägs av den japanska koncernen Press Kogyo Co med en omsättning på 980 miljoner Euro. Koncernen har 5?800 anställda varav 130 jobbar i Oskarshamn.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.