Stölder för en halv miljon

Oskarshamn • Publicerad 5 november 2010

Ett företag som drabbats av kopparstölder är Stena Recykling i Oskarshamn. I höst har företaget blivit av med cirka 2 ton koppar som stulits vid ett par tillfällen.

– Det är kännbart, säger Sivert Aronsson, platschef på Stena recykling.

Stölderna innebär minskade intäkter på cirka 500 000 kronor för företaget. Efter att polisen gripit två av koppartjuvarna har Stena Recykling dock fått tillbaka en del koppar till ett värde av ungefär 40 000 kronor.

Kopparen som stulits var pressad i block som vägde 60 till 80 kilo. På Stena Recykling trodde man att de tunga blocken skulle vara svåra att stjäla men tjuvarna lyckades ändå. Riktigt hur stölderna har gått till vet Sivert Aronsson inte men han misstänker att tjuvarna parkerat en bil utanför staketet vid företaget. Sedan har de tagit sin in på området och på något sätt kastat kopparblocken över staketet.

– Var de sen gör av det har jag ingen aning om, säger Sivert Aronsson.

Sofia Denzler
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.