Stans hantverkare slopar rot-avgifter

Få hantverkare i Oskarshamn tar en administrativ avgift för att ansöka om rotavdrag åt kunderna.
– Jag tycker att det är självklart att man inte ska ta någon extra avgift, säger Tomas Allansson på Ostkustens Golvtjänst.
Oskarshamn • Publicerad 19 oktober 2010
Tomas Allansson på Ostkustens Golvtjänst tycker inte att rapporteringen av rotavdraget medför så mycket merarbete. Däremot bidrar avdraget till att företaget får fler hantverksjobb.
Tomas Allansson på Ostkustens Golvtjänst tycker inte att rapporteringen av rotavdraget medför så mycket merarbete. Däremot bidrar avdraget till att företaget får fler hantverksjobb.Foto: Roger Carlsson

Var fjärde hantverkare tar eller kommer att ta en avgift när kunder vill utnyttja rotavdraget. Det visar en undersökning publicerad i Villaägarnas riksförbunds medlemstidning Villaägaren tidigare i år. Orsaken uppges vara att hantverkarna får ökade administrativa kostnader i samband med avdragsrapporteringen till Skatteverket.

Martin Nilsson, konsumentrådgivare på Oskarshamns kommun, har fått en del klagomål från kunder som inte varit medvetna om den administrativa avgiften.

– Det har förekommit en del som är irriterade över det här, berättar han.

Då har det rört sig om summor mellan 300 och 500 kronor. Men det är väldigt få människor som har klagat i förhållande till hur många som har utnyttjat rotavdraget, men sen är det ju också långt ifrån alla hantverkare som tar ut en avgift, påpekar Martin Nilsson.

På senare tid har Martin Nilsson inte fått några klagomål om administrativa kostnader. Kanske har en del hantverkare slutat ta den extra avgiften, precis som Jerry Olsson på Oskarshamns Murning & Kakel/Eldabutiken gjorde efter att ett antal kunder klagat. Jerry Olsson har inget fakturaprogram som hanterar uppgifterna som Skatteverket behöver. I stället får han själv fylla i personuppgifter och summor och sedan skicka det till Skatteverket.

– Det är ganska mycket procedurer. Det är mycket tid vi lägger på det, säger han.

Jerry Olsson tror ändå att det kanske lönar sig att göra pappersarbetet med tanke på att fler väljer att renovera och göra om hemma.

– Vi tjänar kanske på jobben ändå, säger han.

OT har gjort en rundringning till olika hantverkare i Oskarshamn men inte hittat någon som fortfarande tar ut en administrativ avgift för att ansöka om rotavdrag åt sina kunder. För hantverkare som skriver allting manuellt blir det en del arbete, men de flesta verkar sköta rapporteringen via datorn och då behöver det inte ta så lång tid.

Tomas Allansson som äger Ostkustens Golvtjänst har gjort en tidsstudie som visade att det tar max ett par minuter att fylla i det som behövs.

– Det lilla arbetet är ju marginellt. Sen måste man ju tänka på att rotavdraget gynnar oss hantverkare, säger han.

Sofia Denzler
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.