Annons

Stämningsfull Vesper på Västra kyrkogården

Det var många anhöriga till avlidna som sökte sig till Västra kyrkogården på lördagskvällen när komminister Carl-Magnus Söderholm höll Vesper.
Oskarshamn • Publicerad 31 oktober 2009
Det var mycket stämningsfullt i kvällsmörkret utanför gamla kapellet på Västra kyrkogården när det hölls Vesper på lördagskvällen.
Det var mycket stämningsfullt i kvällsmörkret utanför gamla kapellet på Västra kyrkogården när det hölls Vesper på lördagskvällen.Foto: Per Hammenvik

Den genomfördes utanför gamla kapellet mitt i begravningsplatsen med medverkan av Oskarshamns församlings kyrkokör.

Carl-Magnus Söderholm påminde bland annat om att det på kyrkogården också finns ”många okända och glömda”, som han uttryckte sig.

Tidigare under eftermiddagen var det traditionsenlig uppläsning i Skogskapellet av namnen på dem som avlidit under året. Namnen lästes upp av komminister Magnus Wihlborg och för musik i samband med uppläsningen svarade Henryk Hofman på violin och Ruth Svensson på orgel.

Magnus Ihse
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons