Spikmatta stoppade vådlig färd

Oskarshamn Artikeln publicerades

Polisen tvingades använda spikmatta för att få stopp på en bil med en tresitssoffa på taket. Nu har föraren dömts till sex månaders fängelse.

Spikmatta utlagd.
Foto: Patric Söderström / TT
Spikmatta utlagd.

Händelsen inträffade den 27 augusti 2018 i närheten av Vimmerby. Den manlige föraren, som är 39 år gammal, stoppades av polis som ville kontrollera soffan på taket. Men 39-åringen körde iväg när han ombads kliva ur bilen. Det blev en vådlig färd som inte slutade förrän polisen lade ut en spikmatta.

Vid färden var mannen påverkad av amfetamin.

Domen omfattar även ett fall av rattfylleri i Oskarshamns kommun. Den 14 januari 2018 stoppades mannen av polis i Svalliden och även då var han påverkad av narkotika.

Nu har mannen dömts för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.