Smakstart för nytt race

- Det här trodde jag aldrig, att det skulle komma så många för att titta på oss. Men nu arbetar vi vidare och försöker utveckla det hela. För det måste absolut bli en fortsättning nästa år.
Oskarshamn • Publicerad 10 november 2003
Två av deltagarna i racet på väg fram till startlinjen med sina traktorer i ett av         de många heaten i Döderhultsdalen.
Foto: Olle Nilsson
Två av deltagarna i racet på väg fram till startlinjen med sina traktorer i ett av de många heaten i Döderhultsdalen. Foto: Olle NilssonFoto: 

Det säger Peter Nyberg, lantbrukare i Smältekvarn och en av initiativtagarna till det allra första traktorracet som arrangerats i Oskarshamn.

Under några intensiva timmar på lördagen tävlade 16 deltagare, inte enbart lantbrukare, mot varandra och körde en 150 lång slalombana i olika heat i Döderhultsdalen. Och det var många nyfikna som samlats i dalen för att följa tävlingen.

- Det här var verkligen roligt och det är alltid intressant med nya saker, förklarade en i den stora publiken.

En anledning till att så många kom var kanske att det var gratis underhållning.

- Ja, vi gör inte det här för att tjäna några pengar utan helt och hållet för att visa att det faktiskt finns några lantbrukare och traktorer kvar runt omkring Oskarshamn, säger Peter Nyberg.

Trots att han ingick i tävlingsledningen deltog han själv i racet. Och det gick faktiskt riktigt bra för honom. Han tog sig till final, men fick där ge sig för Erik Wyckman från Sörvik, som tog hem segern trots en riktig miss i starten på finalheatet.

- Jag trodde jag stod för långt över startlinjen och började backa när startflaggan föll. Men det gick ju bra ändå och egentligen kände jag mig aldrig hotad, konstaterade en glad segrare.

Striden om tredje plats vanns av Fredrik Larsson, Bockara, som i det heatet slog Tony Lindgren, Figeholm.

Magnus Ihse
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.