Skräpig koja upprör boende

Flera boende i Kolberga har hört av sig till OT och är upprörda över en skräpig koja och stora mängder skräp som finns i ett skogsområde.
Oskarshamn • Publicerad 27 juni 2013
Det är rejält skräpigt i och omkring kojan i skogsområdet.
Det är rejält skräpigt i och omkring kojan i skogsområdet.Foto: Daniel Svensson

Kojan har nog varit fin en gång i tiden men nu har den förfallit rejält och runt omkring ligger brädstumpar, tomburkar, papper och allt möjligt skräp. Många har nog inte sett hur det ser ut eftersom kojan ligger i ett litet skogsområde mellan Strandvägen och Solhemsvägen. Men många av de som sett den skräpiga platsen har reagerat.

– Om man vet vem som skräpat ner har man rätt att kräva åtgärder av dem, säger Kristina Erlandsson som är miljö- och hälsoskyddsinspektör, när Oskarshamns-Tidningen berättar för henne om det skräpiga skogsområdet.

Hon rekommenderar de som vill åtgärda den skräpiga platsen att ta kontakt med miljö- och byggavdelningen på kommunen om inte de som skräpat ner själva städar området.

– I så fall är det kommunens ansvar att se till att området städas eftersom platsen ligger på en allmänning som också är kommunens mark, säger Kristina Erlandsson.

Ola Antonsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.