Skogskoncernen Vida öppnar i Oskarshamn

Sedan en tid tillbaka har VIDA Skog AB, med huvudkontor i Alvesta, öppnat filialkontor i Oskarshamn med två anställda.
Oskarshamn • Publicerad 6 juli 2012

Det var redan i maj som Mathias Joelsson och Johan Svensson anställdes som inköpare, men först nu börjar det bli ordning på kontoret, som ligger vägg i vägg med OT:s officin vid Stora torget.

– Det här är verkligen ett roligt jobb och nu ser vi fram emot att komma igång på allvar, säger de båda skogsmänniskorna, som kommer från Bråbo respektive Oskarshamn.

Deras uppgift blir nu att etablera kontakter med skogsägare i Oskarshamns-, Högsby- och Hultsfredsområdet för att köpa upp skog, framför allt timmer.

– Ja, vi behöver mycket timmer, konstaterar de.

Båda är utbildade skogsmästare och de kommer inte enbart att ägna sig åt uppköp.

– Nej, mycket handlar också om rådgivning till skogsägare och man kan säga att vi hjälper till med allt från plantering av skog till avverkning, säger Mathias Joelsson.

VIDA AB är Sveriges största privatägda sågverkskoncern med cirka 1 100 anställda och köper årligen upp drygt 2,4 miljoner kubikmeter timmer för förädling vid sju sågverk. Koncernens omsättning ligger på fyra miljarder kronor per år.

Magnus Ihse
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.