Annons

Skidklubben vill kunna garantera snö i Hjortberget

Hjortbergets skidklubb vill satsa 1,4 miljoner kronor på att utveckla backen med snökanon och en damm som vattenreservoar.
Oskarshamn • Publicerad 5 maj 2012
Hjortbergets Skidklubb vill bland annat köpa in en snökanon till Hjortberget.
Hjortbergets Skidklubb vill bland annat köpa in en snökanon till Hjortberget.Foto: Roger Carlsson

Hjortbergets skidklubb har redan kommit i gång med sina satsningar och har genomfört etapp ett av fyra nyligen.

De återstående tre är dock betydligt större och nu har föreningen ansökt om kommunalt stöd för sitt utvecklingsprojekt av Hjortberget.

Annons

Det handlar inte bara om pengar utan hjälp av kommunen med arbeten och material.

Totalt har föreningen sökt ekonomiskt stöd på 1 360 00 kronor för de tre återstående etapperna. Arbetena beräknar man sprida ut under tre år med start i år och hjälpen behövs från flera kommunala förvaltningar.

Av kultur- och fritid vill man ha ”resurs för snötillverkning”, vilket lär vara ungefär detsamma som snökanon.

Av tekniska vill föreningen ha hjälp med fyllnadsmassor, skogsvård, samt snöröjning och grus.

Samhällsbyggnadskontoret behöver man hjälp av eftersom området numera är naturreservat och det är i frågor om skidspår, ridväg i Döderhultsdalen och damm till vattenreservoar för snötillverkning.

Eftersom ärendet är så komplext med flera förvaltningar inblandade beslutade kultur- och fritidsnämnden skicka ärendet vidare till kommunstyrelsen med begäran om ytterligare utredningar av samhällsbyggnadskontoret och tekniska kontoret.

Torsten Strömberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons