SKB byter VD i höst

Christopher Eckerberg har idag utsetts till ny vd för Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB.
Oskarshamn • Publicerad 18 juni 2012
Christopher Eckerberg tar i september över som VD för SKB.
Christopher Eckerberg tar i september över som VD för SKB.Foto: Foto: Privat

Beslutet togs under måndagen av SKB:s styrelse. Christopher Eckerberg efterträder Claes Thegerström från och med den 1 september 2012.

Christopher Eckerberg har 15 års erfarenhet av arbete i ledande position i olika delar av energibranschen, både i Sverige och internationellt.

Christopher Eckerberg kommer närmast från Vattenfall där han haft flera ledande positioner. Idag har han rollen som chef för affärsenhet Engineering, Vattenfall. Han sitter i styrelsen för SKB:s dotterbolag, SKB International AB sedan 2010.

Claes Thegerström kommer efter vd-skiftet att fortsätta stödja företaget bland annat i den pågående tillståndsprövningen för slutförvaring för använt kärnbränsle och i internationella uppdrag.

– SKB har påbörjat en förändringsprocess med stora kapitalintensiva projekt framför sig. Jag ser fram emot att driva detta arbete vidare tillsammans med SKB:s mycket kompetenta medarbetare, säger Christopher Eckerberg.

Håkan Carlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.