GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sanering efter spill var effektiv

I somras spilldes förorenade massor ut under transporterna mellan hamnen och Storskogen. Nu konstateras att saneringen var effektiv och att påverkan efteråt är marginell.
Oskarshamn • Publicerad 5 december 2017

I ett PM konstaterar Structur Miljö Väst AB att spillet resulterade i förhöjda halter av tungmetaller i vägbanan. Spillet inträffade i slutet av juli och saneringsåtgärder kom snabbt igång. De bedöms också ha varit effektiva.

– Transporterna stoppades snabbt efter incidenten och omfattande saneringsinsatser genomfördes av påverkad vägsträcka under tre dygn, skriver Miljö Väst AB.

I en sammanfattning hänvisas till att sedimentspillet resulterade i en kortvarig kontaminering av vägbanan och åtgärderna som vidtogs hade god effekt.

Johan WinsellSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.