Ris och ros när nya Flanaden invigdes

På fredagen var det återinvigning av ”Nya Flanaden”, som idag ändrats om rejält.
Oskarshamn • Publicerad 27 november 2010
Domuschefen Björn Johansson hjälper centrumutvecklaren Magnus Johansson att klippa bandet vid invigningen av ?Nya Flanaden?
Domuschefen Björn Johansson hjälper centrumutvecklaren Magnus Johansson att klippa bandet vid invigningen av ?Nya Flanaden?Foto: Magnus Ihse
? De är väldigt snygga, men alldeles för låga, var en uppfattning bland invigningsbesökarna om de nya bänkarna.
? De är väldigt snygga, men alldeles för låga, var en uppfattning bland invigningsbesökarna om de nya bänkarna.Foto: Magnus Ihse

En hel del flanörer stannade upp och deltog i ceremonin vid vilken köpmännen på gatan ställde upp och bjöd på förfriskningar och tilltugg.

Själva invigningen förrättades av centrumutvecklaren Magnus Johansson, som klippte det sedvanliga gula bandet med benägen hjälp av chefen för Domus, Björn Johansson.

Nyheterna i förändringen är bland annat ett större antal vepor som klär sidorna under taket på Flanaden. Nytt är också ett antal bänkar att sitta på, men de tilltalade inte alla under invigningen.

– Visst de är väldigt snygga, men alldeles för låga. Det kan vara svårt att både slå sig ned och ta sig upp, förklarade Zenta Madeklint och Karin Leandersson, som slagit sig ned för att provsitta.

Men i övrigt var de mycket nöjda med förändringen.

– Det har blivit så ljust och fint och det är i övrigt mycket bättre än tidigare.

Just att det blivit ljusare håller Magnus Johansson med om.

– Det har varit ett av målen, bland annat har flera lampor satts upp och bara när de stora träden försvann blev det ljusare, konstaterar han.

Beträffande de låga bänkarna lovar han att de kommer tillbaka.

– Men först ska de renoveras och sedan får alla något att sitta bra på.

Magnus Ihse
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.