Protestskrivelse mot alla nedläggningar i Kristdala

Trots massiva protester från Kristdala beslutade tekniska nämnden vid sitt senaste sammanträde att lägga ned lekplatsen vid Högalidsgatan.
Oskarshamn • Publicerad 1 februari 2003

Även lekplatserna vid Garp-vägen och Lindåsavägen i Kristineberg ska stängas.

I Påskallavik finns tre lekplatser inom ett begränsat område vid Ekbackevägen, Kalmargatan och Kustvägen. Här vill nämnden att ortsborna själva ska föreslå vilka två lekplatser de vill ha kvar. Sedan ska nämnden vid sitt nästa sammanträde bestämma vilken som ska läggas ned.

- Detta är inga åtgärder som ingår i den allmänna sparkampanjen, utan något som måste göras för att vi inom ramen för det anslag vi har ska kunna rusta upp och förnya lekplatserna. De 370 000 kronor som vi har till förfogande för att hålla i gång de 35 lekplatser, som finns kvar efter de nu beslutade nedläggningarna, räcker ändå inte till samtliga, kommenterar nämndens ordförande Lars Aronsson.

Protestlistorna från Kristdala är undertecknade med 135 namn. Det är inte bara en protest mot att ytterligare en lek-plats ska läggas ned, utan mot nedläggning av flera kommunala verksamheter i samhället.

"Motionsslingan är borta, likaså hjälp till isbana, och hjälp till ungdomsgård, skolgården är nednött av över 150 skolbarn varje dag, eventuellt är Rossviksbadet hotat, hur går det då med simskolan?

Vad kan Kristdalas barn och ungdomar göra? Finns inget att göra blir det stora skadegörelser i stället. Busstrafiken kör efter sådana tidtabeller att det inte fungerar att åka till och från stadsaktiviteter, biobesök, ungdomsgård och idrottsaktiviteter.

Det är skandal att våra barn och ungdomar inte har en chans att kunna utnyttja kommunens verksamheter.

Rör inget mer av de små kommunala verksamheter som finns kvar i Kristdala, se till att rusta upp samhället och kommunikationerna i stället så att barn och ungdom har mer att göra, inte mindre", dundrar Kristdalaborna i protestskrivelsen.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.