Problemen kan vara lösta för neurologen i Västervik

Ulf Rollsjö kommer tillbaka till neurologen i Västervik.
- Vi är överens. Han kommer i maj, säger Sonny Johansson, sjukvårdsdirektör i norra hälso- och sjukvårdsförvaltning.
Oskarshamn • Publicerad 1 februari 2003

Neurologen i norra sjukvårdsdistriktet har brottats med problem länge, inte minst med långa väntetider.

Situationen blev inte bättre sedan neurologen Ulf Rollsjö, som ansåg sig vara överbelastad av arbete, valde att sluta sin tjänst i höstas.

Ulf Rollsjö och landstinget hade då i många månader fört bland annat ekonomiska diskussioner. Ulf Rollsjö hade planer på att starta en neurologisk privatklinik - något som också skulle underlätta landstingets börda.

Men landstinget och Ulf Rollsjö kom inte överens om den ekonomiska ersättningen och Ulf Rollsjö sa upp sig och flyttade till Linköping.

Utan neurolog

Inte heller sjukhuset i Oskarshamn har haft någon neurolog sedan ett drygt år tillbaka då Jan Hackell gick i pension. I och för sig har situationen var något bättre i mellersta länsdelen eftersom länssjukhuset i Kalmar gått in och, som biträdande sjukvårdsdirektör Ragnhild Holmberg uttrycker det, "stöttat på ett föredömligt sätt".

Glädjande nyhet

Men nu får alltså norra hälso- och sjukvårdsförvaltningen en egen neurolog igen.

Landstinget har kommit överens med tidigare neurologen Ulf Rollsjö. Han kommer tillbaka till Västervik i maj.

- Det här är en glädjande nyhet, som kommer att få stor betydelse, säger sjukvårdsdirektör Sonny Johansson, mycket nöjd med att ha nått en upp-görelse med Ulf Rollsjö.

Han sticker inte under stol med att frånvaron av en neurolog i norra länet ställt till stora problem.

- Ja, vi har ju haft patienter som inte fått plats vare sig i Kalmar eller i Linköping, säger han.

Positivt även i Oskarshamn

Vilka konsekvenser Ulf Rollsjös återinträde kommer att få för Oskarshamns del, kunde biträdande sjukvårdsdirektör Ragnhild Holmberg för dagen inte svara på.

- Men eftersom vi har en sammanhållen sjukvård i norra länsdelen är det naturligtvis positivt även för oss i Oskarshamn att vi åter igen får tillgång till en neurolog.

Liselotte Lindén
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.