Polis sökte efter 70-åring

Det blev en förhållandevis lugn nyårshelg i Oskarshamn. Men polisen fick ändå mycket att göra i samband med att en man i 70-årsåldern försvann från en avdelning på sjukhuset
Oskarshamn • Publicerad 2 januari 2002

Det var vid 02-tiden, natten till nyårsdagen, som polisen fick larmet från sjukhuset om att mannen försvunnit från sitt rum.

- Cirka tre kvart tidigare hade en sköterska sett honom lämna rummet i bara nattskjorta och troligen barfota, berättar polis-inspektör Roger Ingvarsson, områdesbefäl i Oskarshamn.

Följden blev att flera polispatruller kallades till Oskars-hamn, bland annat från Kalmar.

- Vi började söka både inne på sjukhuset och i sjukhusets omedelbara närhet. Samtliga utrymmen inne på sjukhuset gicks igenom, men vi fann inget spår efter mannen och vi befarade att han verkligen tagit sig ut i den mycket kalla nyårsnatten.

Först vid halv åtta-tiden på morgonen kunde polisen lämna sjukhuset. Mannen hade då hittats på en toalett, vägg i vägg med rummet varifrån han försvann.

- Sjukhuspersonalen hade kontrollerat det här rummet och toaletten tidigare, men då var han inte där.

- Troligen har han irrat omkring inne i sjukhuset och kanske till och med gömt sig för oss när vi sökte efter honom, säger Roger Ingvarsson.

Knivbråk

Tidigare på nyårsaftonen högg en 18-årig berusad kvinna en man i armen med en kniv på Trädgårdsgatan i Oskarshamn vid 18.30-tiden. Kvinnan kunde gripas av polisen, men släpptes efter förhör. Men hon är nu misstänkt för grov misshandel och olaga hot.

På Södra vägen i Svalliden slog okända personer sönder en ytterdörr hos en man, gick in, och hotade honom. Vid tre olika tillfällen fick polisen åka dit utan att få fast någon misstänkt. Brottet bedöms som henfridsbrott.

En man med besöksförbud besökte trots detta en kvinna på Norrbackagatan i Oskarshamn på kvällen på nyårsafton. Efter att kvinnan avvisat honom anmälde mannen henne för olaga hot.

Magnus Ihse
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.