”OT en synnerligen vital 130-åring”

I år fyller Oskarshamns-Tidningen 130 år. Det firas med öppet hus i morgon, lördag.
Oskarshamn • Publicerad 1 oktober 2010
Oskarshamns-Tidningens läsare får i morgon möjligheten att träffa tidningschefen Gunilla Sax när OT har öppet hus. arkivfoto: Mats Holmertz
Oskarshamns-Tidningens läsare får i morgon möjligheten att träffa tidningschefen Gunilla Sax när OT har öppet hus. arkivfoto: Mats HolmertzFoto: 

130-årsjubileet blir inte lika storslaget som när OT firade 125 år och då det även bjöds på artistuppträdande på Lilla Torget.

Nu blir det öppet hus i tidningshuset på Östra Torggatan och där bjuds det på kaffe och tårta. Det blir också tipspromenad med fina priser och för att ingen ska gå lottlös från Oskarshamns-Tidningen får alla besökare en liten gåva med sig.

Det finns också möjlighet att träffa tidningschefen Gunilla Sax och ställa frågor. Hon bröt för tio år sedan den 120-åriga mansdominansen av tidningschefer på OT.

– OT är en synnerligen vital 130-åring som klarar sig bra i dagens stora mediekonkurrens. Det visar att lokala nyheter och lokala annonser är starkt efterfrågade.

– Jag hoppas att många kommer och firar tillsammans med oss och att OT får fira många födelsedagar framöver, säger Gunilla Sax.

Nyhetschefen Liselotte Lindén finns också på plats liksom Peter Kinnander från marknads- och annonsavdelningen.

Det var redan 1880 OT såg dagens ljus efter att Mauritz Linder och hans fru Hilda kom till Oskarshamn med målet att starta en tidning. Men han var också industriman av stora mått och bara några år senare var han i gång med tryckeriverksamhet både här och i Eksjö där han också startade Eksjö och Nässjö Tidning.

Grundaren av OT var annars en man som kom från små förhållanden i Kalmar där han var son till en piga och ingen far var nämnd i dopboken.

Torsten Strömberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.