Oskarshamn gör offensiv

Det finns ett behov av att sätta Oskarshamn på kartan. Det anser Jan Hardebrant, vd för Attraktiva Oskarshamn AB.
Oskarshamn • Publicerad 27 juni 2012
Foto: 

Attraktiva Oskarshamn drar snart i gång en kampanj för att göra Oskarshamn mer känt i första hand inom Sveriges gränser.

I början av juli kommer Oskarshamn att visa upp sig genom stora annonser i ett par temabilagor till Dagens Industri. Även på flera andra sätt och i andra medier kommer Oskarshamn att försöka profilera sig.

Och Jan Hardebrant ser ett stort behov:

– Det är okänt för många i övriga Sverige vilka omfattande investeringar som kommer att ske i Oskarshamn inom de närmaste åren, säger han.

I annonsen nämns sex stora framtidsprojekt:

Hamnsaneringen.

Inkapslingsanläggningen vid Clab.

Circle resorts semesterby i Figeholm.

Scanias investeringar.

Cargotos samarbetsprojekt då det gäller regionens transporter.

OKG:s moderniseringar av reaktorerna 02 och 03.

Jan Hardebrant säger att det är viktigt att visa att det kommer att finnas många möjligheter i framtiden i Oskarshamn, främst ur ett handelsperspektiv men även för andra aktörer. Hela satsningen kostar runt 110 000 kronor, en kostnad som Attraktiva Oskarshamn där Oskarshamn kommun, SKB, OKG och Scania ingår, står för.

– Det finns en samsyn om att vi ska försöka sätta Oskarshamn på Sverigekartan, säger Jan Hardebrant.

Hur stora effekter kampanjen kan tänkas få är svårt att förutspå tycker Jan Hardebrant, men han säger att man kommer att följa upp resultaten noga.

Ola Antonsson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.