Oannonserade avbrott irriterar i Figeholm

Det pågår byten av vattenledningar i Figeholm. För flera fastighetsägare har det inneburit att vatten­leveranserna avbrutits - utan förvarning.
Oskarshamn • Publicerad 7 maj 2014
Vattenledningsarbetena pågår just nu i Figeholm. På tisdagen uppstod något fel i samband med en omkoppling vilket gjorde att flera hus blev utan vatten under en stor del av dagen.  Foto: Roger Carlsson
Vattenledningsarbetena pågår just nu i Figeholm. På tisdagen uppstod något fel i samband med en omkoppling vilket gjorde att flera hus blev utan vatten under en stor del av dagen. Foto: Roger CarlssonFoto: Roger Carlsson

– Vi förstår att vattnet måste stängas av vid den här typen av arbeten, men det är dåligt att vi inte får veta det innan, säger en villaägare på Panstigen i Figeholm.

På tisdagsmorgonen var vattnet avstängt när han gick upp klockan åtta. Sedan kom inte vattnet tillbaka förrän strax efter klockan 14.

– Vi kunde inte laga frukost och jag fick åka och hämta vatten på annat håll, säger mannen som uppger att det inte är första gången nu i vår som vattnet stängs av utan förvarning.

Gatuchefen Göran Svensson beklagar att de boende inte fått information.

– Det har gjorts en omkoppling och det var inte meningen att de här fastigheterna skulle ha blivit utan vatten. Men någonting har hänt och vi vet inte riktigt vad det här ha berott på, säger han.

Vattenledningsarbetena väntas pågå i ytterligare ett par veckor och det kan från och till uppstå problem med vattenleveranserna.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.