1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Nytt inbrott på Cramo - verktyg för 250 000 kronor stals

Två inbrott inom loppet av två dygn. Cramo i Oskarshamn har drabbats hårt av den våg av verktygsstölder som just nu sveper över länet. ”Man känner sig maktlös”, säger platschefen Anders Roth.
Cramo i Oskarshamn har drabbats av två inbrott inom loppet av två dygn. Platschefen Anders Roth tittar på staketet som förövarna har klippt upp för att ta sig in på området.
Foto: Roger Carlsson

Sent i torsdagskväll drabbades Cramo av det andra inbrottet den här veckan. Genom klippa upp hål i stängslet runt företagets lokaler tog sig tjuvarna in på området med en bil. Väl inne på området krossade tjuvarna sedan ett fönster till butiken där de plockade till sig 30 väskor med verktyg. Allt till ett värde av cirka 250 000 kronor.

Cramo i Oskarshamn har drabbats av två inbrott de senaste dygnen. Verktygsväskor som företaget hyr ut till sina kunder är det som tjuvarna är ute efter.
Foto: Roger Carlsson

– Det känns hopplöst just nu, men samtidigt får vi inte vika ned oss. Vi ingår i en stor kedja där vi hjälper varandra. Nu handlar det om att öka bevakningen och förstärka inbrottsskydden, säger Anders Roth.

Polisen kunde sent på torsdagskvällen säkra en del spår i form av däckspår på marken. En kofot som tjuvarna inte fick med sig togs också i beslag.

– Vi får väl se vad polisen kan få fram. Man kan bara hoppas tjuvarna åker fast och att vi slipper det här i fortsättningen, säger Anders Roth som även i tisdagskväll fick hasta iväg till sin arbetsplats sedan inbrottslarmet utlöst.

– Då hade tjuvarna lastat ut flera lådor, men bevakningsbilen var på väg hit och det gjorde att tjuvarna skrämdes och gav sig iväg utan att få med sig något, säger Anders Roth.

Anders Roth visar upp hålet i staketet som tjuvarna klippte upp.
Foto: Roger Carlsson

Flera av Cramos butiker har liksom andra företag i Kalmar län som säljer och hyr ut verktyg drabbats av inbrott och inbrottsförsök den senaste tiden.

Anders Roth har nu börjat vidta åtgärder. Bevakningen av butiken ska utökas och han har även tagit in offerter på galler. Butiken planerar även för byte av fönsterrutor.

Polisens presstalesperson, Robert Loeffel, säger till OT att inga personer har gripits för verktygsstölderna som man misstänker utförs av ligor som transporterar stöldgodset ut ur landet.

– De opererar här nu så det är förhöjd risk och det ska man vara väl medveten om. Det svåra för oss är att veta var de slår till någonstans. Enbart larm skyddar inte, därför vädjar vi till näringsidkare att tänka mer mer brottsförebyggande, säger han.

Läs mer

Öland

Ett trettiotal synpunkter på trängseln i Mörbylånga kommun

I kommunens app och via deras hemsida har privatpersoner kunna rapportera om trängsel.

Hultsfred

Lennart Beijer har författat en saga – drömmer om en bättre värld

Vänsterpolitikern ger ut en pamflett om hur världen skulle kunna förändras.

Nybro

Nya förhandlingar om hyran efter sommaren

Nybro Bostad och Hyresgästföreningen sätter sig i samtal efter räknefel

Kalmar

Årets skörd – mer betydelsefull än någonsin

”Bristen på regn gör att skörden förmodligen blir mindre.”

Nybro

Nybro: Minderårig misstänkt för grov stöld – stal plånbok

På söndagen beordrades flera polispatruller till Stora Nygatan.

Sport

Amanda Eriksson hoppade hem första segern i svår klass

”Har haft Hard Rock i 1,5 år och han har klättrat uppåt i klasserna på kort tid.”