Nytt hamnkafé invigt

Bland snittar och snacks minglade massor med folk då Johan och Sofia Erlandsson hade invigning för sitt nyöppnade kafé Seglarhyllan i hamnen.
Oskarshamn • Publicerad 18 juni 2012
Paret Erlandsson hälsade alla välkomna till sommarkaféet Seglarhyllans invigning. Foto: Daniel Svensson
Paret Erlandsson hälsade alla välkomna till sommarkaféet Seglarhyllans invigning. Foto: Daniel SvenssonFoto: Daniel Svensson
Foto: Daniel Svensson

– Det är väl många som någon gång har drömt om ett eget kafé. Nu är vårt äntligen här. Men jag?trodde inte alls att det skulle komma så här ­­ många, säger Johan Erlandsson som överöstes av blommor och lycka till hälsningar.

Johan och Sofia Erlandsson hade planer på ett kafé i?stadsparken för sex år sedan men det var planer som aldrig blev verklighet.

– Nu när vi blev så varmt välkomnade av sjöfartsföreningen kändes det helrätt, säger Johan Erlandsson.

45 minuter innan invigningen färdigställdes det sista i kaféet. Och nu står det redo för de tio veckor som paret Erlandsson kommer hålla öppet i sommar. När det var dags för själva invigningsmomentet var det mycket som hände på samma gång. Namnet avslöjades samtidigt som band klipptes och det klingade i klassisk skeppsklocka.

– Det har inte varit lätt att hemlighålla namnet och jag vet att de flesta redan har luskat ut det, sade Johan Erlandsson, men ryckte bort den gröna filten som avslöjade kaféets namn, Seglarhyllan.

Karolina Ekström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.