GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nytt beslut om kulturverksamheter efter ändrade rekommendationer

Steg för steg öppnar kommunen upp kulturverksamheten med anledning av att Folkhälsomyndigheten ändrat sina allmänna rekommendationer - men man understryker att det är fortsatt viktigt att hålla avstånd på bibliotek, konsthall och andra mötesplatser.
Oskarshamns kommun • Publicerad 15 juli 2021
Stadsbiblioteket berörs av det nya beslutet.
Stadsbiblioteket berörs av det nya beslutet.
Foto: Roger Carlsson

På torsdagen togs beslut om att stegvis öppna upp olika servicefunktioner inom kulturverksamheterna och beslutet börjar gälla omedelbart. Detta innebär att stadsbiblioteket, biblioteksfilialerna och Kulturbussens allmänturer är öppna med ordinarie öppettider och turlista för utlåning och återlämning av böcker och andra medier.

Muséer och konsthallar är från och med nu öppna med ordinarie öppettider. Dessutom planerar Kulturskolan för att öppna upp för ordinarie undervisning från och med terminsstarten.

Från kommunens sida betonar man att all kulturverksamhet som är öppen ska följ pandemilagen och de begränsningar som regleras i lagen, och vidta lämpliga åtgärder för att undvika smittspridning.

Åsa BorefurSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.