Annons

Nyheterna läggs ned – tre journalister berörs

Gota Medias besked att koncernen lägger ned tidningarna Östran och Nyheterna slog ned som en bomb för många. Nyheternas nyhetschef i Oskarshamn Henrik Nilsson trodde inte att båda tidningarna skulle ryka.
Oskarshamn • Publicerad 25 november 2019
Tidningen Nyheterna läggs ned.
Tidningen Nyheterna läggs ned.Foto: Roger Carlsson

– Det blev mycket mer omfattande än vad jag trodde innan vi fick information. Min gissning var att Nyheterna skulle läggas ned och att Östran skulle få vara kvar, säger han.

När de ekonomiska förutsättningarna presenterades blev dock inte Henrik Nilsson lika förvånad.

Annons

– Tyvärr blir det nedläggning och ser man till den ekonomiska verkligheten är det inte särskilt överraskande. Det är helt enkelt inte tillräckligt många som vill betala för tidningarna, säger han.

Hur togs beskedet emot bland er på Nyheterna?

– Med stor tystnad, säger Henrik Nilsson som varit nyhetschef på Nyheterna sedan december 2013.

Utöver Henrik Nilsson arbetar två journalister på redaktionen i Oskarshamn.

Vad händer med dig och dina kollegor nu?

– Jag vet faktiskt inte. Vi ska avsluta det här nu, sedan får vi se. För min egen del kan jag säga att jag trivts väldigt bra i Oskarshamn. Vi har också gjort väldigt bra tidningar som jag haft anledning att vara stolt över, säger han.

Johan WinsellSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons