Nu ska Gunnarsö växa

Oskarshamn Artikeln publicerades

Satsningar för 10 - 15 miljoner kronor väntar på Gunnarsö de närmaste åren sedan First Camp tagit över sommarparadiset.

Då är tanken är att det i framtiden ska bli året runt verksamhet med konferensmöjlighet på Gunnarsö. Stugbyn ska få hotellstandard och det blir även möjligt för idrottsföreningar att ha träningsläger där.
– Därför är fotbollsplanen en bra tillgång. Men det är inte bara fotbollsklubbar vi hoppas förlägger sina träningsläger hit utan även andra som handboll, basket och så vidare, säger Magnus Wetterö VD för First Camp.
– En sådan här läge måste användas bättre än bara under prime time.

Kommunalrådet Peter Wretlund sken i kapp med solen under fredagen när ledningen för First Camp var på Gunnarsö och presenterade sina planer.
– Gunnarsö är en av de bästa platserna i Oskarshamn som de flesta har en relation till. Själv minns jag att vi åkte hit som femtonåringar och campade. Ett minne för livet. Själv brukar jag gå ut här varje jul och grilla lite. Jag bor ju i närheten och tänker följa utvecklingen noga, sa Peter Wretlund.
Magnus Wetterö var också nöjd.
– Jag har nästan redan hunnit bli lite kär i det här stället. Det här ligger helt i linje med våra övriga destinationer och är otroligt vackert, sa han.

First Camp, som har sin bas i Vara på västgötaslätten, är expansiv. De har campingplatser och stugbyar i Kolmården, Mölle, Luleå, Torekov, Malmö, Tylösand, Umeå och Skutberget i Karlstad. Oskarshamn blir den nionde.
– Vi har 1,2 miljoner gästnätter och på det sätt vi arbetar kommer vi att alstra många nya besökare till Gunnarsö, säger Magnus Wetterö.
Han berättar att First Camp nu tänker förbereda och planera de första satsningarna.
– Det handlar om servicehus, renovera stugorna och en badanläggning.
Men han vill inte kalla det ett "bad land".
– Jag har varit vd för ett Sommarland och vill inte ta i för hårt, men någon form av badanläggning efterlyser besökarna.

Gunnarsö är ju omgivet av vatten, men många gillar ändå poolbad och dessutom är det möjligt att förlänga badsäsongen med en sådan.
Kommunen har skrivit avtal på 40 respektive 20 år för anläggningarna, som ska vara tillgängliga för allmänheten.
En detaljplan ska också skapas för Gunnarsö campingdelen, som aldrig haft någon. Ett arbete kommunen åtagit sig att börja med nu.
Marknadsansvarige Leo Heijbel påpekar att en besöksanläggning ger andra positiva effekter för en stad.
– Den driver på handeln. Där kanske de riktigt stora vinsterna ligger för Oskarshamns del, menar han.
En person har redan First Camp anställt i Oskarshamn. Det är Ann-Louise Håkansson som ska sköta bokningarna.
– Vid våra övriga anläggningar har vi 3 - 5 årsanställda, men under sommaren kan det bli både det tio- och tjugodubbla, säger Magnus Wetterö.