GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu kommer nästa avsnitt av podden Vinterbad i Vånevik

Varför är vissa människor mer köldtåliga än andra? Och på vilket sätt hänger träning och kallbad ihop?
Oskarshamn • Publicerad 24 februari 2022 • Uppdaterad 11 mars 2022
Angelica Vinskär och Åsa Cederbom simmar vidare i djupt vatten i avsnitt nummer två som går under namnet Vissa föds mer köldtåliga än andra.
Angelica Vinskär och Åsa Cederbom simmar vidare i djupt vatten i avsnitt nummer två som går under namnet Vissa föds mer köldtåliga än andra.Foto: Roger Carlsson

Dessa frågor går vi in på i avsnitt nummer två där vi även pratar om frustrationen när vi av olika anledningar inte får till våra regelbundna bad.

”Kalla bad fungerar klockrent mot stress för oss och att vi känner oss som pånyttfödda efter en kall simtur”, kan vi bland annat konstatera i detta avsnitt.

Vi recenserar också veckans bad och minns med värme vår lilla isvak från förra vintersäsongen.

”För oss är kallbad förknippat med glädje, det är ett lyckopiller där man får i gång en massa hormoner och endorfiner i kroppen.”
Åsa A Cederbom i avsnitt nummer två

För övrigt kallpratar vi lite om nyttan av att kyla ner sig och vad man kan ta till, duscha kallt eller gå barfota i snön, om inget bad finns nära tillhands.

Vi sätter också ljus på påståendet att tio sekunders kallt bad motsvarar tjugo minuters löpning.

Här kan du lyssna på avsnittet:

Åsa A CederbomSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.