Misshandel i samband med helgens pubbrand

Polisen i Oskarshamn utreder nu inte bara misstänkt mordbrand utan också en misshandel i samband med att restaurangen och puben Struprännan i Påskallavik brann ned till grunden i helgen.
Oskarshamn • Publicerad 2 mars 2006

När räddningstjänsten kom fram till brandplatsen, och byggnaden var helt övertänd, tvingades släckningsledaren Rodnie Hansson först att förhindra en fortsatt misshandel av en granne till Struprännan.

- Jag har aldrig tidigare varit med om något liknande. När vi börjat med släckningen fick jag gå in och avstyra ett bråk mellan en person och en granne till Struprännan. Det var en man som skulle ta till knytnävarna samtidigt som han hotade och anklagade grannen för att vara mordbrännare, berättade han för Oskarshamns-Tidningen

i samband med släckningsarbetet under natten till söndagen.

Överfölls av två män Enligt grannen själv blev han överfallen av två män när han, i inledningskedet av branden, kom ut för att se om han eventuellt kunde hjälpa till.

Han gick fram till en man, som stod med en väska i handen i mörkret bakom den då nästan helt övertända Struprännan. Helt plötsligt dök två andra män upp och rusade på honom. De slog honom till marken, inte bara en gång utan två gånger.

Polisen i Oskarshamn såg redan under natten allvarligt på det inträffade, men den utsatte grannen vågade då inte anmäla händelsen.

"Fruktansvärt obehagligt" - Jag vet inte var de kom ifrån och det var fruktansvärt obehagligt. De skrek "jävla mordbrännare" till mig. Gör jag en anmälan kanske det blir ännu värre, sade han till Oskarshamns-Tidningen cirka en halvtimme efter det att händelsen inträffat.

En omfattande promemoria upprättades direkt av polis som kom till platsen och under tisdagen skrevs också en anmälan om misshandel. De båda männen som misstänks för misshandeln är identifierade och kända av polisen.

Samtidigt pågår utredningen kring själva branden, men den kriminaltekniska undersökningen är ännu inte klar. Flera förhör, som ska göras med olika personer, har inte heller kunnat göras ännu.

Magnus Ihse
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.