Många ställde upp när katthemmet vädjade om hjälp

Oskarshamn Artikeln publicerades
Foto:FREDRIK SANDBERG / TT

Djurskyddet i Oskarshamn fick ett värdefullt tillskott till föreningskassan i helgen. Fram till annandagens kväll hade den ideella föreningen fått in cirka 45 000 kronor.

Det var inför påskhelgen som djurskyddet som driver katthemmet valde att gå ut med en uppmaning på Facebook. Bakgrunden var att katthemmet tagit hand om katter som smittats av en parasit vilket orsakat stora kostnader för bland annat mediciner.

– Vi har fått ett fantastiskt gensvar. Redan innan vi gick ut på Facebook och det hade stått om vårt event i OT så hade vi fått in 7000 kronor. Nu är vi uppe i 45 000 kronor och det kan säkert bli innan vi gör en summering, säger Josefina Gustafsson i djurskyddets styrelse.

Katterna som har smittats av en parasit mår, enligt Josefina Gustafsson, skapligt men de behöver alltjämt medicineras. Innan de är friskförklarade kan inte heller katthemmet ta emot några andra katter.

    – Vi är väldigt tacksamma över det stöd vi har fått. Många har även skänkt mat och sand. Nu är eventet slut, men de som vill fortsätta skänka till vår verksamhet får väldigt gärna göra det - vi är beroende av hjälp vi kan få, säger Josefina Gustafsson.