Annons

Man frias från misstankar om sexuellt ofredande mot granne

En 57-årig man frias nu från misstankar att han skulle ha onanerat inför grannfrun på samma gata.
Oskarshamns kommun • Publicerad 10 september 2019 • Uppdaterad 11 september 2019
Foto: Johan NIlsson / TT

Enligt grannfamiljen ska mannen med flit ha tänt lampan i sitt hem, klätt av sig naken och sedan onanerat synligt vid fönstret. Mannen i familjen ska då först ha försökt att filma händelseförloppet och sedan gått över till grannen och skällt ut honom. Kvinnan i familjen valde därefter att polisanmäla grannen för sexuellt ofredande.

Enligt grannen ska det dock röra sig om ett missförstånd då han lider av eksem som kliar kraftigt. Han menar att grannfamiljen bara sett när han kliade sig i ljumsken på kvällen.

Annons

När tingsrätten i Kalmar tog upp målet ansåg rätten att det saknades bevisning för att mannen hade riktat sig just mot grannkvinnan och därför ogillades åtalet.

Domen överklagades då till Göra hovrätt som gör bedömningen att det inte är ställt utom rimligt tvivel att mannen faktiskt onanerade vid tillfället.

Hovrätten friar därför mannen både för misstankar om sexuellt ofredande och förargelseväckande beteende. Därmed faller även kvinnans skadeståndskrav på 7 000 kronor för kränkning.

Åsa A CederbomSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons