Annons

Man får stanna på sjukhuset tills sambon är klar med flytt

Mannen slipper att åka hem till flyttröran. Han får vara kvar på sjukhuset och hans sambo kan få i ordning i den nya handikappanpassade lägenheten
Oskarshamn • Publicerad 26 augusti 2005

Oskarshamns-Tidningen skrev tidigare i veckan om paret som hamnat i kläm mellan sjukvårdens och kommunens regler och rutiner. Mannen drabbades av en hjärnblödning i somras och nu anser sjukvården att han kan flytta hem. Men hans sambo håller på att flytta från huset på landsbygden till en handikappanpassad lägenhet i Figeholm. De hade hoppats att han skulle få bo i kommunens korttidsboende ett par veckor men kommunen anser att han kan bo hemma. Trots att huset inte är handikappanpassat och att paret är mitt i en flytt.

- Det var hur galet som helst men nu får min sambo vara kvar på avdelning 40, berättar kvinnan.

Annons

Hon fick beskedet på torsdagseftermiddagen då det ringde en sjuksköterska från Oskarshamns sjukhus och berättade att hennes sambo får stanna till måndagen den 5 september.

- Läkaren har beslutat att han får vara kvar. Det tycker jag är jättebra. Nu hinner jag få i ordning i lägenheten, säger kvinnan.

Både hon och mannen har varit mycket oroliga för den situation som de hamnat i och de är mycket lättade över läkarens beslut.

ANETTE SWÄRD

anette.sward@oskarshamnstidningen.se

0491-872 63

Anette Swärd
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons