Annons

M: "Vill klättra 100 placeringar"

Moderaterna höll under torsdagen en pressträff där man presenterade sitt manifest samt de nya kandidaterna till kommunfullmäktige.
Figeholm • Publicerad 5 juli 2018 • Uppdaterad 10 augusti 2018
Felicia Åström, Elizabeth Åström, Pasquale Razzano, Lars-Göran Hansson, Rolf Lindström, Ingela Ottosson, Eva-Marie Hansson, Carina Lind, Ylva Alexandersson, Gudrun Gustafsson och Lucas Lodge var på plats under presskonferensen.
Felicia Åström, Elizabeth Åström, Pasquale Razzano, Lars-Göran Hansson, Rolf Lindström, Ingela Ottosson, Eva-Marie Hansson, Carina Lind, Ylva Alexandersson, Gudrun Gustafsson och Lucas Lodge var på plats under presskonferensen.Foto: DANIEL SVENSSON

Manifestet tar upp sex punkter: företagarna, seniorerna, skolan, kulturen, närmiljön och hela kommunen.

– Vi har valt lägga konferensen här i Figeholm hos två småföretag, som väl representerar en av de grupper vi värnar mycket om, just småföretagarna. Det är viktigt att arbetstillfällen skapas även ute på landsbygden, säger valledare Rolf Lindström.

Annons

Den nya toppen på listan, Ingela Ottosson tryckte på att de vill göra det bättre för hela kommunen.

– Företagsamheten är grunden för vår välfärd. Idag ligger vi på 227:e plats på näringslivsrankingen och det är inte okej på en lista över 290 kommuner. Vi vill klättra i alla fall 100 placeringar. Delaktighet och samverkan är otroligt viktigt då. Vi måste lyssna på vad företagen behöver. Vi måste förenkla vägen in för företagen, säger Ingela Ottosson.

– Vi är mer beroende av företagen än vad de är av oss, i de flesta frågorna. Där måste vi tänka att vi är några som måste göra det så enkelt som möjligt att vara företagare i Oskarshamn. Företagens primära uppgift är att tjäna pengar så att det finns en långsiktighet på arbetsmarknaden, säger Ylva Alexandersson.

Gustav BacklundSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons