Länsrätten stängde dörrarna

Länsrättens förhandling hölls bakom lyckta dörrar. Detta trots att Barometern-OT fått en inbjudan att närvara av det prövade föräldraparet.
Oskarshamn • Publicerad 9 januari 2003

I onsdagens Barometern-OT berättade ett par från Oskarshamn om sin kamp att få tillbaka sin son. De känner sig felaktigt behandlade av myndigheterna. Barometern-OT var inbjudet av paret att närvara, men länsrätten fattade beslutet att hålla förhandlingen bakom lyckta dörrar. För ett sådant beslut var tre personer från socialtjänsten i Oskarshamn och barnets advokat. Den senare med hänvisning till barnets bästa. Faderns advokat pläderade för tidningens närvaro. Moderns advokat hade inget att erinra. Dom i fallet faller tidigast i slutet av veckan.

Länsrättsförhandlingen för paret Holmgren, som också strider för att få tillbaka sitt barn, är uppskjuten till den 24 januari.

Emma Nordander Arenius
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.